Groen licht voor fusie Aeres en Nordwin College

Minister Ingrid van Engelshoven (OCW) heeft groen licht gegeven voor de fusie tussen Aeres en Nordwin College. Door het samengaan ontstaat een groene onderwijsorganisatie die in Noord- en Midden-Nederland circa 15.000 leerlingen en studenten en 17.000 cursisten bedient.

Groen+licht+voor+fusie+Aeres+en+Nordwin+College
© René Eijsink

Ares en Nordwin College vormen samen een onderwijs- en kennisorganisatie voor de groene sector met de focus op agro, food en leefomgeving. Bestuursvoorzitters Bastiaan Pellikaan (Aeres) en Ilona Dulfer (Nordwin College) verwachten dat de fusie veel voordelen zal opleveren voor de kwaliteit van het onderwijs en het versterken van de gezamenlijke ontwikkel- en innovatiekracht.

'Beide organisaties onderschrijven het grote maatschappelijke belang van de groene sector en daar leggen we onze focus. We willen het allerbeste onderwijs aanbieden en kunnen dat nu doen voor een groter aantal specialismes', zegt Pelikaan.


Dulfer: 'De fusie geeft ons een stevige basis voor vernieuwing en voor het verder versterken van de onderwijskwaliteit. Samen bedienen we een groter aantal leerlingen en studenten. We kunnen ze tegelijkertijd op kleinschalige locaties de veilige leeromgeving blijven bieden die ze van ons gewend zijn.'


Onderwijs, onderzoek en bemiddeling

Aeres biedt onderwijs aan in Gelderland, Utrecht en Flevoland op de volgende niveaus: praktijkonderwijs, vmbo, mbo en hbo. Daarnaast verzorgt de organisatie cursusonderwijs en toegepast onderzoek en bemiddelt ze in geschoold personeel binnen de groene sector.

Nordwin College is een onderwijsorganisatie voor vmbo-, mbo- en cursusonderwijs voor de groene sector in Friesland. De nieuwe organisatie telt ruim 1.900 medewerkers die verspreid over twintig vestigingsplaatsen werken. Deze gaat vanaf het studiejaar 2021/2022 verder als AOC onder de naam Aeres.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  10° / 4°
  30 %
 • Zondag
  11° / 2°
  30 %
 • Maandag
  10° / 0°
  20 %
Meer weer