Limburgers+tonen+Boerentrots
Nieuws
© LLTB

Limburgers tonen Boerentrots

Limburgse boeren toonden afgelopen zaterdagavond in Ransdaal hun boerentrots. Met zo'n 250 trekkers vormden ze dit woord in een weiland.

In het donker werd met verlichte trekkers het woord 'Boerentrots' gevormd, waarna er een luchtfoto van werd gemaakt. Het idee kwam uit de koker van LLTB-lid Mark Vaessen uit Heerlen. Hij wilde een positieve en publieksvriendelijke actie op poten zetten.Dat vond hij nodig, omdat de berichtgeving over de agrarische sector hem niet vrolijk stemt. Tevens was het zaterdag de Dag van de Boerin, wat nog een extra aanleiding was om de sector, de boeren en de boerinnen letterlijk in de spotlight te zetten.

Weer

 • Zondag
  24° / 13°
  50 %
 • Maandag
  20° / 15°
  70 %
 • Dinsdag
  17° / 10°
  20 %
Meer weer