NVWA pakt verdachte illegale handel diergeneesmiddelen

Inspecteurs en rechercheurs van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) hebben op maandag 7 september een man aangehouden die wordt verdacht van illegale handel in diergeneesmiddelen.

NVWA+pakt+verdachte+illegale+handel+diergeneesmiddelen
© Pixabay

De NVWA kwam de vermoedelijke illegale handel op het spoor dankzij een oplettende getuige van een bedrijf in Friesland. Daar werd een pakket afgegeven dat door iemand zou worden opgehaald. De getuige vertrouwde dit niet en schakelde de politie in.

Omdat de doos diergeneesmiddelen bevatte, werd de NVWA ingeschakeld. Die constateerde dat het om diergeneesmiddelen ging die in Nederland niet zijn toegelaten.

30.000 euro in beslag genomen

Toen een man uit Noord-Holland het pakket kwam ophalen, heeft de NVWA hem aangehouden. Bij doorzoeking van de woning en een bedrijfspand van de verdachte hebben rechercheurs en inspecteurs van de NVWA een aanzienlijke hoeveelheid diergeneesmiddelen en 30.000 euro aan contant geld in beslag genomen.

De NVWA vermoedt dat de verdachte zonder de benodigde vergunning handelt in deze diergeneesmiddelen. Een deel van de middelen is bovendien helemaal niet toegelaten in Nederland. De verdachte is in verzekering gesteld voor nader onderzoek. Het onderzoek staat onder leiding van het Functioneel Parket.

Omdat het onderzoek nog loopt, doet de NVWA geen verdere mededelingen. Zo wordt ook niet bekendgemaakt voor wat voor dieren de geneesmiddelen bedoeld waren.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

Meer weer