Jan Staman aan roer Raad voor Dierenaangelegenheden

Jan Staman is door minister Carola Schouten (LNV) benoemd als voorzitter van de Raad voor Dierenaangelegenheden (RDA). Hij volgt Pauline Krikke op die dit jaar burgemeester van Den Haag werd.

Jan+Staman+aan+roer+Raad+voor+Dierenaangelegenheden
© Twiter, rathenau

Jan Staman is dierenarts en jurist. Tot zijn pensionering in 2015 werkte hij als directeur van het Rathenau instituut.Hij heeft dit instituut geprofileerd als onderzoeks- en debatinstituut op het terrein van wetenschap, technologie en samenleving. Verder heeft Staman ervaring op het terrein van dierenwelzijn, ethiek, onderzoek en diergeneeskundige handelingen.

De RDA is een onafhankelijk overlegorgaan van maximaal vijftig deskundigen. De raad geeft het kabinet – gevraagd en ongevraagd – aanbevelingen op het gebied van dierenwelzijn, diergezondheid en ethische vraagstukken. De deskundigen hebben een zeer uiteenlopende achtergrond en deskundigheid, die er evenals de voorzitter op persoonlijke titel en zonder last of ruggespraak zitting in hebben.

De afgelopen periode heeft de Raad onder andere adviezen uitgebracht over paardenmarkten, marktwerking rond dierenwelzijn en'antibioticagebruik in de veehouderij.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

Meer weer