Dutch+Mushroom+Center+krijgt+geld+uit+Innovatiefonds
Nieuws
© Dutch Mushroom Center

Dutch Mushroom Center krijgt geld uit Innovatiefonds

Het Dutch Mushroom Center krijgt een financiële injectie van 50.000 euro vanuit het Innovatiefonds.

Met dit geld kan de business case van het centrum verder worden uitgewerkt. Het vooruitzicht is om in 2021 te beginnen met de bouw van het Dutch Mushroom Center. In het paddenstoelencentrum gaan ondernemers, onderwijs en overheden samenwerken aan de toekomst van de sector, met promotie, educatie, innovatie en gastronomie als belangrijkste speerpunten.

Het Dutch Mushroom Center vestigt zich op Brightlands Campus Greenport Venlo, een locatie waar ondernemers, wetenschappers en studenten samenwerken aan onderzoek naar gezonde en veilige voeding, future farming en biocirculaire economie. Volgens de initiatiefnemers van het paddenstoelencentrum past het Dutch Mushroom Center daarom goed op de campus.


De Nederlandse paddenstoelensector is een belangrijke speler in de wereld wat betreft kennis, grondstoffen, technologie en valorisatie. Met het Dutch Mushroom Center wil de sector deze positie behouden.

Bekijk meer over: