Wereldwijd podium voor champignons in Venlo

Mushroom Valley ontwikkelt zich verder tot het kenniscentrum voor de wereldwijde paddenstoelensector. Het internationale platform voor de paddenstoelenteelt in Venlo realiseert een Dutch Mushroom Center op de Brightlands Campus Greenport Venlo.

Wereldwijd+podium+voor+champignons+in+Venlo
© Eigen foto

De champignonproductie groeit wereldwijd nog steeds erg snel. 'Hierdoor is er behoefte aan vakmensen in welk onderdeel van de keten dan ook', zegt Jack Lemmen van GTL Europe, partner van Mushroom Valley.

In samenwerking met Mushroom Office gaat Mushroom Valley de uitdaging aan om de ambitie op het gebied van kennisdeling te verwezenlijken. Mushroom Office verzorgt onder andere trainingen en cursussen in de champignonteelt.

Opleidingen

'Via onze nieuw ontwikkelde E-course Mushroom Signals Essentials als basis en de Mushroom Signals Extended voor gevorderden wordt een steeds completere opleiding voor, soms internationale, vakmensen uitgerold', stelt Mark den Ouden van Mushroom Office.

Het Dutch Mushroom Center stimuleert niet alleen kennisontwikkeling en -verspreiding, maar zal ook de regionale verbinding een positieve impuls geven

Saskia Goetgeluk, directeur Brightlands Campus Greenport Venlo

'Deze opleidingen combineren met een live training met bedrijfsbezoeken in Nederland, creëert nieuwe kansen voor de hoogstaande toeleveringsbedrijven. Samen met Mushroom Valley kunnen we snel het bereik in de champignonwereld vergroten om iedereen met behoefte aan kennis te bereiken.'

Het Dutch Mushroom Center moet (internationale) spelers in de champignonwereld verleiden om kennis op te doen in Venlo. Daarmee wordt de positie van Nederland als kennisland versterkt in een gezonde en duurzame champignonsector.

Ideale voedingsbodem

De Brightlands Campus Greenport Venlo staat in het teken van gezonde voeding. Met een leerstoel 'Gezonde voeding voor de jeugd' en de Kids University for Cooking 'Kokkerelli' is de campus een ideale voedingsbodem om de champignon een podium te geven.

'Het Dutch Mushroom Center stimuleert niet alleen kennisontwikkeling en -verspreiding, maar zal ook de regionale verbinding een positieve impuls geven', aldus directeur Saskia Goetgeluk van de Brightlands Campus Greenport Venlo.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  18° / 10°
  30 %
 • Dinsdag
  18° / 10°
  30 %
 • Woensdag
  19° / 10°
  70 %
Meer weer