PvdA%3A+%27Toekomst+Overijsselse+schaapsherders+ongewis%27
Nieuws
© Vidiphoto

PvdA: 'Toekomst Overijsselse schaapsherders ongewis'

De toekomst van schaapsherders in Overijssel is in het gedrang vanwege het gebrek aan financiering voor gescheperde schaapskuddes. Dat stelt de provinciale PvdA-fractie die hierover schriftelijke vragen heeft gesteld aan Gedeputeerde Staten.

Statenlid Sander Slots zegt hierin dat hij van meerdere bezorgde Overijsselse schaapsherders een noodkreet ontving. De partij maakt zich daarom zorgen over het voortbestaan van de kuddes. 'Terreinbeherende organisaties bevestigen dit beeld.'

De PvdA wil weten of het college deze zorgen deelt en zo ja of er wordt gezocht naar langjarige financiering voor de schaapskuddes. Ook is de partij benieuwd hoe het kan dat de kuddes het water financieel gezien aan de lippen staat, terwijl in 2017 nog unaniem een motie werd aangenomen voor extra subsidie voor gescheperde schaapskuddes. Deze kwam bovenop de reeds bestaande subsidiemogelijkheden voor begrazingsbeheer door schapen.

Bekijk meer over:

Weer

 • Dinsdag
  15° / 8°
  50 %
 • Woensdag
  15° / 7°
  50 %
 • Donderdag
  15° / 6°
  70 %
Meer weer