Cosun+verlaagt+toewijzing+voor+campagne+volgend+jaar
Nieuws
© Han Reindsen

Cosun verlaagt toewijzing voor campagne volgend jaar

Landbouwcoöperatie Cosun heeft het toewijzingspercentage voor de levering van suikerbieten voor campagnejaar 2021 vastgesteld op 102 procent.

Deze toewijzing is 3 procent lager dan die van dit jaar. Het toewijzingspercentage wordt vermenigvuldigd met het aantal LLB's (ledenleveringsbewijzen) dat een teler op naam heeft. Dat resulteert in het volume aan quotumbieten dat bij een suikergehalte van 17 procent geleverd kan worden in 2021.

De lagere toewijzing heeft volgens Cosun te maken met de lagere afzet van suiker in 2020 en de daaruit voortkomende hogere voorraden. Tegelijk is ook de opbrengstverwachting voor dit jaar iets lager dan het langjariggemiddelde en daarmee lijkt de productie en verkoop voor het afzetseizoen 2020-2021 in balans, meldt de coöperatie.


Productie afgestemd op afzet

Voor 2021-2022 raamt Cosun de afzet van suiker voorlopig op 1,2 miljoen ton. De benodigde productie voor de campagne van 2021 is daar nu op afgestemd met het toewijzingspercentage van 102 procent.

Bekijk meer over:

Weer

 • Vrijdag
  5° / 0°
  70 %
 • Zaterdag
  6° / 3°
  90 %
 • Zondag
  5° / 2°
  60 %
Meer weer