Greenovation+Award+kan+extra+orders+opleveren
Nieuws
© FloraHolland

Greenovation Award kan extra orders opleveren

Het winnen van de Greenovation Award 2019 heeft bloembollenbedrijf JH van der Vossen uit het Noord-Hollandse Lisserbroek naast de nodige aandacht van de media extra orders van klanten opgeleverd.

Het Noord-Hollandse bedrijf, gespecialiseerd in bollen op pot, won in november 2019 de Greenovation Award. De vakjury en het publiek kozen voor het ECO-concept van JH van der Vossen. De consument kan de planten met pot en al in de grond planten. Het is een plasticvrij product en volledig afbreekbaar. Vanuit retailers werd goed gereageerd op dit nieuwe product.

JH van der Vossen ziet het belang van de Greenovation Award en duurzaamheid in de sector in: 'Duurzaamheid is natuurlijk altijd belangrijk en wat dat betreft is er op veel vlakken nog heel wat te innoveren. Het probleem met innoveren en verduurzamen is helaas dat het soms duurder wordt en hier erg op wordt gelet in de sector. Dit neemt uiteraard niet weg dat dit soort ontwikkelingen zeker door moeten gaan. Hier ligt zeker voor de overheid ook nog een rol om het verduurzamen en innoveren extra te stimuleren.'


Nieuwe innovaties

Ondertussen is JH van der Vossen alweer bezig met introducties en innovaties. Het bedrijf heeft een nieuwe pot ontwikkeld en is dit uitgebreid aan het testen. Ook voor de tray hebben ze een nieuw product ontwikkeld. Ze blijven bezig met het optimaliseren van de producten en hebben innovatie en duurzaamheid hoog in het vaandel staan.

Royal FloraHolland roept de sector op om dit soort innovaties te stimuleren en continu te kijken naar verdere optimalisaties. Duurzaamheid is en blijft een belangrijk thema in de sierteeltsector en ondanks alle innovaties valt er nog steeds winst te behalen op verschillende vlakken.


Focus op duurzaamheid

FloraHolland wijst telers erop dat, wanneer ze de focus leggen op duurzaamheid en bezig zijn met innoveren, ze in aanmerking kunnen komen voor een nominatie voor de Greenovation Award.Bekijk meer over:

Weer

 • Dinsdag
  16° / 2°
  30 %
 • Woensdag
  13° / 4°
  30 %
 • Donderdag
  11° / 3°
  25 %
Meer weer