LTO Noord verbolgen over beregeningsverbod Hunze en Aa's

Waterschap Hunze en Aa's heeft zonder afstemming met de agrarische sector vrijdag per direct een verbod ingesteld om overdag te beregenen. Het verbod geldt zowel voor grondwater als oppervlaktewater.

LTO+Noord+verbolgen+over+beregeningsverbod+Hunze+en+Aa%27s
© Koos van der Spek

LTO Noord is zeer verbolgen en verbaasd over dit plotselinge besluit zonder dat er afstemming is gezocht met de sector. De onderbouwing van het besluit ontbreekt. Regiobestuurder Brenda Timmerman: 'Uit de droogtemonitor van 4 augustus van het Landelijke Coördinatiecommissie Waterverdeling (LCW) blijkt namelijk dat in dit gebied het neerslagtekort niet nijpend is en dat de wateraanvoer vanuit de grote rivieren nog voldoende is.'

Waterschap Hunze en Aa's heeft excuses aangeboden aan LTO Noord voor de slechte communicatie, maar hiermee is het beregeningsverbod nog wel van kracht. Timmerman voegt toe: 'Voor de landbouw is juist in deze periode water belangrijk om alle gewassen tot een goed eindproduct te laten groeien.'

LTO Noord laat weten alles in gang te zetten om dit beregeningsverbod zo snel mogelijk ongedaan te maken.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  32° / 17°
  0 %
 • Zondag
  32° / 18°
  10 %
 • Maandag
  28° / 20°
  55 %
Meer weer