Nieuwe+Aerius%2Dversie+vanaf+15+oktober+beschikbaar
Nieuws
© Johan Wissink

Nieuwe Aerius-versie vanaf 15 oktober beschikbaar

De nieuwe 2020-versie van het Aerius-instrumentarium is vanaf 15 oktober beschikbaar. Het gaat om een periodieke update. Dat meldt BIJ12, het samenwerkingsverband van de twaalf provinciën.

De nieuwe versie staat los van de recente discussie over het meetsysteem om emissie te berekenen. Om Aerius Calculator, Connect, Scenario en Register (SSRS) actueel te houden, worden periodiek nieuwe inzichten verwerkt. Dat is nu ook het geval. Tijdens de release worden ook voor de nieuwe uitgave notities gepubliceerd met alle aanpassingen en technische specificaties.


De nieuwe versie heeft gevolgen voor lopende aanvragen waarvoor deze emissiegegevens nodig zijn. Hiervoor geldt dat een nieuwe berekening nodig is, als er op het moment van de nieuwe Aerius-uitgave nog geen definitieve vergunning is verleend. Dit zorgt ervoor dat een besluit kan worden genomen op basis van de meest recente inzichten.

Bekijk meer over:

Weer

 • Woensdag
  16° / 9°
  20 %
 • Donderdag
  16° / 6°
  40 %
 • Vrijdag
  16° / 7°
  40 %
Meer weer