LTO wil politieke oplossing en niet alleen nieuwe berekening

LTO Nederland vindt het goed dat de berekeningen van de voerspoormaatregel opnieuw worden uitgevoerd. 'Tegelijkertijd is het voerspoor vooral een politieke keuze. Dat vergt dus een politieke oplossing.'

LTO+wil+politieke+oplossing+en+niet+alleen+nieuwe+berekening
© Vidiphoto

Met die woorden reageert LTO Nederland op het bericht dat de berekening van de stikstofmaatregel door het landbouwministerie grotendeels door een enkele ambtenaar is gedaan. Die man hield daarbij geen logboek bij. Hierdoor is de maatregel niet meer controleerbaar, aangezien de onderbouwing ontbreekt.

Het is volgens LTO goed dat de berekening nu opnieuw navolgbaar en transparant wordt uitgevoerd en richting de sector inzichtelijk wordt gemaakt. 'Juist omdat het ministerie zelf altijd met uitvoerbaarheid en borging schermt als belangrijkste fundamenten van beleid.'

Voerspoor symbool voor regelzucht

LTO probeert ondertussen een politieke oplossing te bewerkstelligen. 'Wij zetten erop in om de gehele voerspoormaatregel als zodanig van tafel te krijgen. Het voerspoor staat symbool voor regelzucht, micromanagement en detailregelgeving.'

In de brief aan de Tweede Kamerfracties vorige week riep LTO Nederland samen met NAJK politieke partijen op om de voerspoormaatregel in te trekken. Daar blijft de inzet van LTO de komende periode richting de politiek op gericht.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  2° / -4°
  20 %
 • Zondag
  3° / -3°
  20 %
 • Maandag
  3° / 0°
  20 %
Meer weer