Flevoland+krijgt+er+18+kilometer+aan+duurzame+oevers+bij
Nieuws
© Persbureau Noordoost

Flevoland krijgt er 18 kilometer aan duurzame oevers bij

Waterschap Zuiderzeeland gaat ook in 2020 verder met de aanleg van duurzame en natuurvriendelijke oevers. Volgens planning legt het waterschap dit jaar 18 kilometer aan oevers in Flevoland duurzaam en/of natuurvriendelijk aan.

De raming voor dit jaar is onderdeel van de versnelde aanleg van in totaal 102 kilometer duurzame oevers tot en met 2021. Voor een duurzame oever verruimt het waterschap de traditionele oever zo'n 2 meter met een flauw oplopend talud.

De herinrichting van de oevers biedt meer ruimte aan planten en dieren, waarmee het leefgebied van vissen, oever- en waterplanten verbetert. Dat heeft weer een positief effect op de waterkwaliteit. Ook wordt bij de aanleg van een duurzame oever de bestaande, veelal creosoot bevattende beschoeiing verwijderd. Tot slot levert de verbreding meer waterberging op. Het omliggende land krijgt daardoor minder snel 'natte voeten'.

In Flevoland worden in 2020 duurzame en natuurvriendelijke oevers aangelegd langs de Bijltocht (gemeente Lelystad), Colijntocht (gemeente Dronten), Houtribtocht (gemeente Lelystad), Nagelertocht (gemeente Noordoostpolder) en Neushoorntocht (gemeente Lelystad). De uitvoering wordt gedaan door verschillende aannemers die via een aanbesteding hebben ingeschreven op het project.

Weer

 • Vrijdag
  13° / -1°
  10 %
 • Zaterdag
  13° / -1°
  10 %
 • Zondag
  12° / 1°
  10 %
Meer weer