Problemen met nieuwe hevels Westermeerdijk

De nieuwe permanente hevels in de Westermeerdijk in de Noordoostpolder vertonen problemen. Zij moeten 3.800 hectare bollenteelt, tuinbouw en akkerbouwteelten rond Espel van zoet en ijzerarm water voorzien.

Problemen+met+nieuwe+hevels+Westermeerdijk
© Tienke Wouda

Omdat er op dit moment veel vraag is naar water, heeft Waterschap Zuiderzeeland tien tijdelijke hevels geplaatst. Waterschap Zuiderzeeland past de twee hevels aan. Bij de eerste hevel bij het Schapenpad repareert het waterschap een lekkage. Bij de tweede hevel wordt de zandvangvoorziening aangepast. Deze voorziening zorgt ervoor dat er bijna geen zand in de hevel stroomt.

Begin april testte het waterschap de twee nieuwe hevels aan de Westermeerdijk tussen Espel en Urk. Het project is iets verlaat omdat nog diverse kabels voor de stroomvoorziening moesten worden aangelegd.

De hevels kunnen tussen de 400 en 500 kuub water per uur inlaten. De aanleg kostte 1 miljoen euro.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  2° / -3°
  60 %
 • Maandag
  3° / -1°
  40 %
 • Dinsdag
  1° / 0°
  85 %
Meer weer