Nieuwe+voorzitter+voor+aandeelhouderscomit%C3%A9+Claas
Nieuws
© Claas

Nieuwe voorzitter voor aandeelhouderscomité Claas

Het aandeelhouderscomité van landbouwmachinefabrikant Claas heeft Helmut Claas benoemd tot erevoorzitter. Cathrina Claas-Mühlhäuser werd gekozen als nieuwe voorzitter en neemt de rol van haar vader over.

Helmut Claas was 25 jaar lang voorzitter van het aandeelhouderscomité. Gedurende deze tijd heeft Claas de internationale aanwezigheid in landen buiten Europa geïntensiveerd. Er werden nieuwe productie- en verkooplocaties geopend in India, de Verenigde Staten, Rusland, China, Zuid-Amerika en elders. Met de overname van de Franse trekkerfabrikant Renault werd in 2003 een belangrijke strategische mijlpaal bereikt.

Deze periode viel samen met de ontwikkeling van het vlaggenschip: de Lexion-maaidorser. Deze kwam in 1995 op de markt. Volgens Claas wordt dit nog steeds beschouwd als de meest geavanceerde en capabele maaidorser ter wereld. Deze werd in 2019 opnieuw gelanceerd als een volledig vernieuwde machine. De Jaguar, een zelfrijdende veldhakselaar, werd wederom een succesverhaal en Claas groeide uit tot marktleider in dit segment.

Strategische richting

De overgang naar de derde generatie is nu voltooid met de verkiezing van Cathrina Claas-Mühlhäuser tot voorzitter van het aandeelhouderscomité. De commissie bepaalt de strategische richting van het familiebedrijf en werkt nauw samen met de Group Executive Board.

De Group Executive Board bestaat uit de externe leden Christian Boehringer, Frank Dreves, Arne Lakeit, Gerd Peskes, Carl-Albrecht Bartmer en de familieleden Cathrina Claas-Mühlhäuser, Patrick Claas, Volker Claas en Helmut Claas.

Bekijk meer over:

Weer

 • Dinsdag
  15° / 8°
  50 %
 • Woensdag
  15° / 7°
  50 %
 • Donderdag
  15° / 6°
  70 %
Meer weer