Boerenhart+onder+riem+van+vakbondsbestuurder+politie
Nieuws
© Stduio Van Assendelft

Boerenhart onder riem van vakbondsbestuurder politie

Hans Schoones uit Schijndel, vicevoorzitter van politievakbond ANPV, ontving vrijdagmiddag uit handen van ZLTO-bestuurder Jeannette van de Ven een pakket vol met boerenstreekproducten. Het is bedoeld als hart onder de riem vanwege vele intimiderende telefoontjes van boeren die Schoones krijgt.

De telefoonterreur kwam op gang nadat de bij de politie bekende amateurspeurder Jan H., tevens oprichter van een populaire Facebookpagina voor boeren, het mobiele nummer van Schoones online zette. Hij deed dat nadat de politievakbondsbestuurder het opnam voor undercoveragenten die bij de boerenprotesten in De Bilt zich onder het publiek mengden.


De vicevoorzitter van politievakbond ANPV ontving daarna veel intimiderende telefoontjes 'van verschillende boze boeren'. Reden voor Van de Ven om naar Schijndel af te reizen en hem het boerenpakket te overhandigen. 'Hiermee willen we de heer Schoones, maar ook de politie in het algemeen, een hart onder de riem steken. Zij doen hun werk voor de veiligheid van burgers, dus ook die van boeren. Het kan niet zo zijn dat je daarvoor publiekelijk aan de schandpaal wordt genageld.'

De ZLTO-bestuurder heeft ook geen goed woord over voor de vele telefoontjes met dreigementen en scheldpartijen die Schoones ontving. 'Dat kan natuurlijk echt niet en daar distantiëren wij ons verre van. Die man doet gewoon zijn werk, net als die undercoveragenten. Hun inzet was juist bedoeld om te de-escaleren als op een of andere manier de veiligheid van de bezoekers in het geding zou komen. Dat is in ieders belang.'

Zij doen hun werk voor de veiligheid van burgers, dus ook die van boeren

Jeannette van de Ven, ZLTO-bestuurder

Geen aangifte

Schoones gaf ter plekke aan waarom de politie werkt met undercoveragenten. Het bericht waarin het 06-nummer van de ANPV-vicevoorzitter is verspreid, heeft al honderden likes gekregen. 'Daar lig ik niet zo wakker van. Deze storm waait vast wel een keer over', reageert Schoones in de media.

Aangifte gaat hij niet doen. 'Daar schiet ik weinig mee op. De meeste mensen bellen anoniem. En bovendien is het mijn woord tegen dat van hen.'

Bekijk meer over:

Weer

 • Vrijdag
  11° / 0°
  10 %
 • Zaterdag
  13° / 0°
  10 %
 • Zondag
  13° / 3°
  20 %
Meer weer