Notering+nieuwe+aardappeloogst+profiteert+van+droogte
Nieuws
© Haijo Dodde

Notering nieuwe aardappeloogst profiteert van droogte

De termijnnoteringen voor aardappelen van oogst 2020 op levering in april 2021 stegen de afgelopen week van ongeveer 11 euro naar een niveau boven de 12 euro per 100 kilo.

Deze noteringen voor aardappelen van de komende oogst lijken voorlopig te profiteren van de aanhoudende droogte. Beursmakelaar De Vries & Westermann wijst erop dat de droogte zich voordoet in de beginfase van het groeiseizoen en nog niet doorslaggevend is voor de opbrengstverwachting.

Vanwege de coronacrisis zakte de notering voor het aprilcontract 2021 begin mei naar een dieptepunt van minder dan 10 euro per 100 kilo. Deze lage prijs resulteerde volgens De Vries & Westermann wel in nieuwe koopbelangstelling. Nu zorgt het recordhoge neerslagtekort voor enige terughoudendheid bij telers die de waarde van hun oogst vooraf willen indekken.


• Bekijk de marktprijzen van consumptieaardappelen en pootgoed

De markt voor de aardappelen van oogst 2019 komt nauwelijks in beweging. Het junicontract 2019 noteert op 2,40 euro per 100 kilo. Deze week waren er voor PotatoNL onvoldoende transacties om fritesaardappelen te noteren. Voor exportaardappelen werd een prijs vastgesteld van 3 tot 4 euro per 100 kilo. Dat is 0,25 euro minder dan vorige week.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zondag
  6° / 2°
  70 %
 • Maandag
  9° / -1°
  10 %
 • Dinsdag
  10° / -1°
  20 %
Meer weer