Benefriet+doet+zorginstellingen+aan+op+Koningsdag
Nieuws
© Twan Wiermans

Benefriet doet zorginstellingen aan op Koningsdag

De Benefrietcampagne waarmee BO Akkerbouw de consumptie van frietaardappelen wil aanjagen, gaat op Koningsdag op bezoek bij bewoners en medewerkers van elf zorginstellingen in Friesland en Limburg. In samenwerking met fritesfabrikant Lamb Weston / Meijer.

De gemeente Waadhoeke in Friesland gaat die dag met elf snackwagens langs bij evenzoveel verzorgingshuizen. ProFri, de Vereniging Professionele Frituurders, trakteert vijftien woonzorgcentra in Maastricht ook op friet. Beide acties haken aan bij de Benefrietcampagne van BO Akkerbouw.

De gemeente Waadhoeke steekt op Koningsdag de bewoners en het personeel van verzorgingshuizen een hart onder de riem door een 'patatje met' uit te delen. De actie is een samenwerking tussen lokale ondernemers en fabrikanten, waaronder fritesfabrikant Lamb Weston / Meijer en de gemeente.

RIVM-richtlijnen

Burgemeester Marga Waanders en de wethouders delen op maandag 27 april de friet uit. In Maastricht maakt Vereniging Professionele Frituurders (ProFri) op Koningsdag een vergelijkbaar gebaar door vijtien woonzorgcentra te trakteren op frietjes.

Alle frietjes helpen mee het aardappeloverschot dat is ontstaan door corona te verminderen

Organisatie Benefrietcampagne

In samenwerking met lokale ondernemers Brian Aertse van Snackmobiel en Rob Nicolai van Frieterie aon de Kirk rijdt ProFri met vijf frietwagens langs de woonzorgcentra van zorgverlener Envida om frietjes uit te delen aan de bewoners en medewerkers. Beide uitdeelacties verlopen volgens RIVM-richtlijnen.

Door de acties worden de patatzeggers in het noorden en de frietzeggers in het zuiden voor even verbroederd door op Koningsdag samen Benefrietjes te eten. 'Alle frietjes en patatjes die nu worden gegeten helpen mee het aardappeloverschot dat is ontstaan door corona te verminderen', laat de organisatie weten.


BO Akkerbouw

De aardappelsector roept met de Benefrietcampagne mensen op om frietjes te eten of te trakteren. De hele maand april geven bedrijven en organisaties het goede voorbeeld door mensen uit de vitale sectoren te trakteren op friet.

De Benefrietcampagne is tot stand gekomen door een samenwerking tussen BO Akkerbouw, het centrale platform en kenniscentrum voor de Nederlandse akkerbouwketens en Ontwerpbureau Doordacht. De komende weken blijven de partijen mensen oproepen om friet te eten.

Deelnemers en sympathisanten kunnen de actie volgen op sociale media via #benefrietjes. Om ervoor te zorgen dat de RIVM-maatregelen worden nageleefd en de uitgifte van frietjes op een verantwoorde manier verloopt, stelt de campagne ook op om te allen tijde anderhalve meter afstand te houden met de slogan: 'Houd afstand aardappeleter, minimaal anderhalve meter.'

Weer

 • Woensdag
  9° / -2°
  30 %
 • Donderdag
  10° / -2°
  10 %
 • Vrijdag
  12° / 0°
  10 %
Meer weer