IJssellandschap%3A+tweet+Ouwehand+Tweede+Kamerlid+onwaardig
Nieuws
© DIRK HOL

IJssellandschap: tweet Ouwehand Tweede Kamerlid onwaardig

Directeur Jaap Starkenburg van IJssellandschap heeft in een open brief flink uitgehaald naar Kamerlid Esther Ouwehand van de Partij voor de Dieren. Zij zorgde onlangs voor veel ophef met een Twitter-bericht over een boer die zich weinig zou aantrekken van de verdeling van schaars water en milieuregels.

Het bericht bleek de nodige onwaarheden te bevatten, iets waar Ouwehand al direct door onder meer boeren en waterschap Drents Overijsselse Delta op werd gewezen. 'Uw tweet is een lid van de Tweede Kamer onwaardig', schrijft Starkenburg in de brief.

'U gaat volledig voorbij aan de werkelijkheid van onze ondernemer die juist zeer gericht is op een hoogwaardige waterhuishouding en een gezonde bodem en die zelf projecten opzet om de kringloop op en rond het bedrijf verder te sluiten', is verder te lezen in de brief.
De boer in kwestie pacht grond nabij klooster Nieuw Sion, wat wordt beheerd door IJssellandschap. 'Deze boer heeft in samenwerking met collega's en ons als IJssellandschap mede mogelijk gemaakt dat Klooster Nieuw Sion er überhaupt is gekomen, na het vertrek van de monniken naar Schiermonnikoog. En van onverantwoord water oppompen of het milieu negeren is helemaal geen sprake', schrijft Starkenburg.

Volgens de IJssellandschap-directeur had Ouwehand beter een praatje kunnen maken, in plaats van met een 'beschuldigende digitale vinger' te wijzen. 'Dan had u gehoord dat de zaken 180 graden anders zijn dan u in uw tweet suggereert.' Starkenburg nodigt de politica overigens alsnog uit om dat praatje te maken. 'Ondanks de schade die u aanrichtte.'
Bekijk meer over:

Weer

 • Vrijdag
  11° / 0°
  10 %
 • Zaterdag
  13° / 0°
  10 %
 • Zondag
  13° / 3°
  20 %
Meer weer