Derde bedrijf met varkenspest in Polen dit jaar

In Polen is vorige week het derde varkensbedrijf geregistreerd waar dit jaar Afrikaanse varkenspest is uitgebroken. Het gaat om een boerderij met zeventig varkens in het district Wlodawa in Oost-Polen.

Derde+bedrijf+met+varkenspest+in+Polen+dit+jaar
© Nationale Beeldbank

Het bedrijf ligt op een afstand van 550 meter van de grens met Wit-Rusland, meldt Agroberichten Buitenland. Die varkens zijn van het zeldzame Mangalica-ras, die in een stal met uitloop werden gehouden.

Alle aanwezige varkens werden op deze boerderij gefokt, er was geen aankoop. De vorige uitbraken werden respectievelijk in het westen van Polen half maart en begin april gemeld bij grote commerciële boerderijen. Deze keer kwam de ziekte voor in een heel andere regio van het land, maar ook op een boerderij waar varkens op een heel andere schaal werden gehouden.


Veel wilde varkens

In de provincie Lubelskie, waar deze derde uitbraak wordt aangetroffen, werden tot 25 mei 2020 489 met Afrikaanse varkenspest besmette wilde zwijnen gevonden. Daarmee is dit het derde meest besmette gebied in Polen.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  2° / -4°
  20 %
 • Zondag
  3° / -3°
  20 %
 • Maandag
  3° / 0°
  20 %
Meer weer