Derde deel Duitse en Franse boeren gedemotiveerd door kritiek

Meer dan 30 procent van de Franse en Duitse boeren raakt gedemotiveerd door 'agri-bashing'. Dat blijkt uit een enquête van de Europese boerenorganisatie Copa-Cogeca onder 2.500 boeren in Frankrijk, Duitsland, Italië en Hongarije.

Derde+deel+Duitse+en+Franse+boeren+gedemotiveerd+door+kritiek
© Dirk Hol

Van de Franse boeren vond 75 procent dat hun landbouwactiviteiten werden bekritiseerd en 48 procent van de boeren had het idee dat het aantal kritische opmerkingen in vergelijking met voorgaande kwartalen was toegenomen. In Duitsland voelde 59 procent van de boeren dat hun activiteiten werden bekritiseerd, terwijl in Hongarije (38 procent) en Italië (12 procent) de kritiek minder was.

26 procent van de Franse boeren had direct kritiek gekregen, voornamelijk via sociale media, op hun activiteiten, tegen 14 procent van de Duitse boeren en 6 procent van de Hongaren. De definitie van 'agri-bashing' varieert volgens Copa-Cogeca van land tot land, maar de kritiek op de agrarische sector komt in alle definities terug.


Gedemotiveerd

Boeren in Frankrijk (31 procent) en Duitsland (33 procent) voelden zich het vaakst gedemotiveerd door de kritiek. Ondanks dat Italiaanse boeren minder kritiek kregen, voelde 12 procent zich gedemotiveerd door deze kritiek.


Copa-Cogeca heeft de enquête uitgevoerd in het kader van de vertrouwensbarometer die per kwartaal wordt uitgevoerd. Met de raadpleging wil Copa-Cogeca helder krijgen waar de meeste oneerlijke kritiek volgens de boeren vandaan komt en welke impact dit heeft op hun motivatie om door te gaan met boeren. Deze enquête vond plaats in het eerste kwartaal van 2020.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Woensdag
    9° / 2°
    70 %
  • Donderdag
    10° / 3°
    70 %
  • Vrijdag
    11° / 2°
    50 %
Meer weer