Kleine meerderheid Nederlanders tegen acties

Een kleine meerderheid (55 procent) van de Nederlanders wil dat de protestacties van boeren stoppen. Vier van de tien ondervraagden vindt dat de boeren mogen blijven protesteren. Dat blijkt uit onderzoek van EenVandaag onder 25.000 leden van het EenVandaag Opiniepanel.

Kleine+meerderheid+Nederlanders+tegen+acties
© Nieuwe Oogst

De protesten van vorige week konden bij 51 procent nog op begrip rekenen. Begin oktober, bij de eerste boerenprotesten, werden de boeren nog massaal gesteund: 89 procent kon toen begrip opbrengen voor de boerenacties.

Voorstanders van de protesten vinden dat de boeren onevenredig hard worden geraakt door de stikstofcrisis. 'De KLM wordt met 3 miljard gesteund, de boeren moeten alleen maar inleveren, dat is niet eerlijk', haalt het onderzoek een panellid aan.


Wel komt uit het onderzoek van EenVandaag een groot verschil tussen stad en platteland naar voren. In steden met meer dan 100.000 inwoners heeft 60 procent geen begrip voor de acties. Op het platteland vind 63 procent het logisch dat boeren protesteren.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  10° / 7°
  70 %
 • Dinsdag
  11° / 4°
  50 %
 • Woensdag
  10° / 4°
  50 %
Meer weer