Landbouw+wil+oplossing+N196
Nieuws
© DIRK HOL

Landbouw wil oplossing N196

LTO Noord en loonwerkersorganisatie Cumela willen snel in gesprek met Aalsmeer over de herinrichting van de Burgemeester Kasteleinweg (N196). Landbouwverkeer wordt straks geweerd en alternatieve routes zijn omslachtig en onveilig, volgens beide organisaties.

In een brief aan het gemeentebestuur stellen de landbouworganisaties het te betreuren dat ze niet eerder bij de plannen zijn betrokken. De weg is belangrijk voor het landbouwverkeer tussen Aalsmeer en de Haarlemmermeer.

Volgens bestuurder Peter Könst van LTO Noord Haarlemmermeer dreigt nu hetzelfde scenario als in het verleden met de N201. 'Ook toen was de landbouw de dupe van een betere ontsluiting van Aalsmeer. Ondernemers moeten ver omrijden, veelal door de dorpskernen, wat zorgt voor onveilige situaties.'


Omleidingsroute

De gemeente beloofde in een eerder gesprek met de agrarische sector om tijdig een goede omleidingsroute te verzorgen. Könst: 'Na de zomer beginnen ze met de aanleg van de eerste rotonde. Ik heb zelf de alternatieve route al eens gereden met de auto. Behalve dat het flink omrijden is, lijkt het me onmogelijk om nog dit jaar een noordelijke aansluiting te maken op de N196.'

LTO Noord en Cumela stellen daarom voor om een ontheffing voor landbouwverkeer te geven tot er een goede oplossing is.

Bekijk meer over:

Weer

 • Dinsdag
  17° / 10°
  20 %
 • Woensdag
  15° / 11°
  50 %
 • Donderdag
  16° / 8°
  20 %
Meer weer