Academische+leergang+innovatie+glastuinbouw+van+start
Nieuws
© Rolf van Koppen Fotografie

Academische leergang innovatie glastuinbouw van start

World Horti Center in Naaldwijk en Rotterdam School of Management/Erasmus University starten een academische leergang: Innovation Management Horticulture.

Tijdens de leergang leren de deelnemers uit de sector systematisch innoveren, gebaseerd op Industry 4.0, ook wel Smart Industry genoemd. Dit is de naam voor een trend in automatisering en gegevensuitwisseling die wordt gebruikt bij innovatieve industriële fabricagetechnieken. Maar die ook van toepassing is op de innovatieve glastuinbouw.

Via theorie, cases en oefeningen dragen hoogleraren tijdens acht inhoudelijke modules kennis over rondom innoveren, toegespitst op de sector. Daarbij gaat het juist ook over hoe deelnemers dit proces in praktijk kunnen brengen binnen het eigen glastuinbouwbedrijf, stelt tuinbouwprofessor Jan van den Ende.


Leerstoelhouder 'Innovation in Horticulture'

Innovation Management Horticulture is ontwikkeld voor medewerkers van innovatieve bedrijven in de tuinbouwsector, die regelmatig met new business development en innovatie te maken hebben. De leergang start op woensdag 23 september, waarna zes woensdagavonden achter elkaar volgen in World Horti Center.

Innovatie is een must, zeker in tijden van transitie waarbij we om moeten gaan met veranderingen die versneld op de tuinbouwsector afkomen

Jan van den Ende, tuinbouwprofessor bij Rotterdam School of Management

Het programma is opgezet door Jan van den Ende, leerstoelhouder 'Innovation in Horticulture'. Thema's zijn: scenario-ontwikkeling, creativiteit en design, innovatiestrategie, portfoliomanagement, leiderschap en teams, de organisatie van innovatie en open innovatie.


Veranderingen raken tuinbouwsector

De diverse inhoudelijke modules worden aangeboden door Daan Stam, Claire Stolwijk, Dirk Deichmann en Van den Ende zelf. Na een succesvolle afronding van het programma ontvangen de deelnemers het certificaat 'Innovation Management in Horticulture' van de Erasmus University.

Van den Ende: 'Innovatie is een must, zeker in tijden van transitie waarbij organisaties en medewerkers om moeten gaan met veranderingen die versneld op de tuinbouwsector afkomen.'


Stichting Hagelunie

'Door mee te gaan met deze transitie, te innoveren en te anticiperen kan de sector een toonaangevende kennispartner zijn voor de rest van de wereld', stelt de tuinbouwprofessor. De leerstoel 'Innovation in Horticulture' is een initiatief van de Stichting Hagelunie en ondergebracht bij de Rotterdam School of Management/Erasmus University.

De opdracht van de leerstoel is het bevorderen van innovatie in de sector door het doen van onderzoek en het realiseren van actieve kennisverspreiding over innovatie en risicomanagement. 'Tuinbouwprof' Van den Ende bekleedt de leerstoel, waarbij hij actief samenwerkt met World Horti Center en de universiteiten in Wageningen, Delft en Leiden.

Weer

 • Donderdag
  10° / -2°
  10 %
 • Vrijdag
  12° / 0°
  10 %
 • Zaterdag
  12° / 1°
  0 %
Meer weer