Start aanleg intern transportsysteem bij Karma Plants

Karma Plants bouwt in tuinbouwgebied NEXTGarden in het Gelderse Lingewaard 28.000 vierkante meter aan kasoppervlak voor anthuriums. In de nieuwe kas werkt tuinbouwautomatiseerder WPS hard aan de realisatie van een nieuw intern transportsysteem.

Start+aanleg+intern+transportsysteem+bij+Karma+Plants
© WPS

'Dit systeem is er vooral op gericht om het afleverproces verder te optimaliseren', zegt woordvoerder Xenia Klop van WPS. 'Met het SmartFlo-systeem kunnen planten via verschillende routes door de kas worden getransporteerd.'

Uiteindelijk zal Karma Plants hierdoor met zo min mogelijk handelingen anthuriums in de kas kunnen verplaatsen. Het bedrijf, opgericht in het jaar 2000, behoort tot de grotere anthuriumkwekers van Europa en biedt een groot assortiment potanthuriums.


Klimaatdoelen sector

'De moderne productiefaciliteit stelt deze kweker in staat om zijn planten het hele jaar door in optimale staat te laten groeien', zegt Klop. 'De nieuwe uitbouw maakt het mogelijk om met verschillende afdelingen de planten nog betere individuele groeiomstandigheden te geven.'

Karma Plants zet nu al de stappen om in 2021 voor 95 procent klimaatneutraal te zijn

Xenia Klop, woordvoerder van WPS

Duurzaamheid speelt in de nieuwbouw ook een belangrijke rol. 'Karma Plants zet nu al de stappen om in 2021 voor 95 procent klimaatneutraal te zijn.' Dit is in lijn met de doelen die de glastuinbouwsector met de politiek is overeengekomen.

De betrokken tuinbouwautomatiseerder WPS, gevestigd in De Lier, werkt hier als specialist graag aan mee. 'We maken systemen op maat voor iedere fase van de teelt, van oppotten, wijder zetten tot afleveren om de werkprocessen van klanten te verbeteren', zegt Klop.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  24° / 10°
  10 %
 • Dinsdag
  27° / 12°
  10 %
 • Woensdag
  29° / 15°
  0 %
Meer weer