Agrifirm introduceert Bewaar Coach voor aardappelen

Het toepassen van Chloor IPC is komend bewaarseizoen niet meer toegestaan voor het bewaren van aardappelen. Bij de keuze voor het juiste middel kunnen klanten van Agrifirm de Bewaar Coach inschakelen.

Agrifirm+introduceert+Bewaar+Coach+voor+aardappelen
© Twan van der Heijden

Deze adviseur van Agrifirm zorgt voor de complete begeleiding tijdens het bewaarseizoen. 'Het goed en kiemvrij bewaren van aardappelen kan een hele uitdaging zijn, want er zijn veel factoren die van invloed zijn op de bewaarbaarheid van aardappelen', zegt Annemarie Blitterswijk, productmanager Akkerbouw bij Agrifirm.

Op de website van Agrifirm kunnen aardappeltelers terecht voor de Bewaar Tool. Op basis van variabelen zoals de gewenste bewaarduur, de verwachte vullingsgraad, het afzetdoel en de mogelijkheden van de bewaring wordt een eerste advies gegeven.


Continu advies

De Agrifirm Bewaar Coach bespreekt met de teler de strategie voor het bewaarseizoen op basis van de gegevens uit de online Bewaar Tool. Daarna komt de Bewaar Coach de aardappelen regelmatig controleren. Zo krijgt de teler gedurende het seizoen continu advies over de optimale bewaring van de aardappelen.Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  10° / 6°
  10 %
 • Dinsdag
  9° / 6°
  50 %
 • Woensdag
  9° / 2°
  15 %
Meer weer