Onderzoek zoutreductie cheddar wint prijs

Onderzoekster Kastberg Møller van de universiteit van Kopenhagen heeft de Pieter Walstraprijs ontvangen. Ze ontving deze erkenning vanwege haar onderzoek naar de reductie van zout in cheddar kaas, meldt de Nederlandse Zuivel Organisatie (NZO).

Onderzoek+zoutreductie+cheddar+wint+prijs
© NZO

Het proefschrift dat zij daarover schreef was volgens de jury vorig jaar de beste internationale wetenschappelijke publicatie over zuivelonderzoek.

De jury was vol lof over de wijze waarop de Deense onderzoekster wetenschappelijke diepgang heeft gecombineerd met praktische toepasbaarheid en maatschappelijke relevantie.

Eervolle vermelding

Een eervolle vermelding verleende de jury aan Jing Yu en Elsa Antunes Fernandes van de Wageningen Universiteit. Dat gebeurde vanwege hun onderzoek naar de veranderingen in de genetische samenstelling van melk in relatie tot de energiebalans bij koeien.

De Pieter Walstraprijs is ingesteld door de Nederlandse Zuivel Organisatie om het internationale wetenschappelijk onderzoek naar zuivel te stimuleren. Aan de tweejaarlijkse prijs is een geldbedrag van 3.000 euro verbonden.

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  21° / 13°
  20 %
 • Vrijdag
  21° / 13°
  70 %
 • Zaterdag
  20° / 9°
  5 %
Meer weer