LTO lanceert Paardengriep.nl

LTO Paardenhouderij komt met de website Paardengriep.nl. Dat is een vrijwillig meldingssysteem voor paardenhouders om griepachtige verschijnselen bij paarden te melden. De meldingen worden vervolgens geanonimiseerd weergegeven per tweecijferige postcode .

LTO+lanceert+Paardengriep%2Enl
© Pixabay

Paardengriep.nl wordt een website waar griepverschijnselen bij paarden gemeld kunnen worden. Deze meldingen worden anoniem per tweecijferige postcode geplaatst, verwerkt in een rekenmodel en per postcodegebied gevisualiseerd. Op deze manier kunnen paardenhouders snel en gemakkelijk zien of er veel griepverschijnselen in de buurt van het paard voorkomen. Het rekenmodel is een zelflerend systeem dat op basis van een tendens berekent hoe de griep zich zal verspreiden.

Daarnaast verstuurt de site via de mail een alert als er droes, influenza of rhino gediagnosticeerd is in de omgeving. Een paardeneigenaar die een melding doet op paardengriep.nl, krijgt na enkele dagen een herinnering om te kijken of de symptomen nog aanhouden of niet. Als de symptomen aanhouden volgt het advies om de dierenarts erbij te halen en wordt een unieke code via de mail toegestuurd.


Anoniem

Als Droes, Influenza of Rhino gediagnosticeerd wordt door de dierenarts, dan kan de dierenarts aan de hand van de unieke code een melding doen bij Paardengriep.nl. Deze melding zorgt ervoor dat paardeneigenaren in de omgeving een alert kunnen ontvangen dat er een besmettelijke ziekte in de omgeving is vastgesteld. Deze alert is anoniem en wijst geen locatie aan.

Al vele jaren vormen deze besmettelijke ziektes een probleem voor vele paardenhouders. Door al in een vroeg stadium signalen van griepverschijnselen bij paarden te delen, komt de ziektedruk onder paarden in beeld en kan een paardeneigenaar hier naar handelen.


Preventie

Preventie is van groot belang bij het gezond houden van dieren. LTO Paardenhouderij vindt het belangrijk dat paardenhouders in beeld krijgen in waar paardengriepverschijnselen heersen. Paardenhouders kunnen elkaar helpen om verdere besmettingen te voorkomen. Daarom wordt dit vrijwillige meldingssysteem ontwikkeld.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  25° / 11°
  20 %
 • Dinsdag
  22° / 15°
  50 %
 • Woensdag
  23° / 13°
  20 %
Meer weer