Veel nieuwe stieren in genomicsdraai na herberekening

De stierindexdraai zwartbont voor genomics-stieren van april kent een opvallende herberekening. De top 100 kent 28 nieuwe stieren. Een achttal andere stieren steeg met gemiddeld 47,5 punten. Koploper Rioaveso dankt deze positie aan een stijging van 71 punten.

Veel+nieuwe+stieren+in+genomicsdraai+na+herberekening
© 123RF

Dat blijkt wanneer de nieuwe lijst naast de oude wordt gelegd. Volgens een woordvoerder van CRV was aanvankelijk van een beperkt aantal genomics-stieren, die nog geen Nederlandse ki-code hadden, ook de Nederlandse genomics-gegevens niet meegenomen. Onder de nieuwkomers waren 21 stieren van Duitse afkomst.


Baboon terug aan de top

Ook Rioaveso is geboren in Duitsland en verkocht aan het Spaanse Xenetica Fontao. In de top 10 staat verder VH Baboon, op plaats vier. Niet helemaal onverwacht, in december stond de stier op plek twee, in april stond de stier aanvankelijk niet op de lijst.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  10° / 0°
  20 %
 • Dinsdag
  10° / -1°
  20 %
 • Woensdag
  10° / 3°
  55 %
Meer weer