Onzekerheid+PAS%2Dmelders+duurt+voort
Nieuws
© Dirk Hol

Onzekerheid PAS-melders duurt voort

De PAS-melders zitten nog even in onzekerheid. Landbouwminister Carola Schouten denkt deze zomer of in de nazomer duidelijkheid te geven over de situatie van hun bedrijf. De betreffende ondernemers krijgen deze maand een brief waarin hen wordt gevraagd meer informatie aan te leveren. Dat heeft ze donderdag in de Tweede Kamer gezegd.

'Deze maand krijgen degenen die een melding hebben gedaan een brief met de vraag of die activiteit nog bestaat en of daar nog een formalisering moet plaatsvinden, ook van de vergunning', zegt Schouten. 'Als we dat in beeld hebben, kunnen we ook heel gericht kijken wat er nodig is om de melding te legaliseren.'


Afhankelijk van de hoeveelheid reacties die het ministerie binnenkrijgt en de complexiteit van die meldingen, wil Schouten in de zomer of nazomer kijken wat precies de depositie is binnen de omgeving van de melders en wat er moet worden gedaan om deze melding te legaliseren. Deze maand krijgt men dus een brief om daarover extra informatie aan te leveren.


Onder de PAS-melders worden ondernemers verstaan die onder het PAS geen vergunning aan konden vragen, omdat hun stikstofemissie te gering was. Zij moesten wel een melding doen. Na de uitspraak van de Raad van State waren de PAS-meldingen niet meer geldig, waardoor deze ondernemers formeel hun bedrijf niet konden uitoefenen. Het kabinet heeft in december al aangegeven die meldingen te willen legaliseren, maar dat is nog niet gebeurd.

Bekijk meer over:

Weer

 • Vrijdag
  11° / 0°
  10 %
 • Zaterdag
  13° / 0°
  10 %
 • Zondag
  13° / 3°
  20 %
Meer weer