Brazilië geeft impuls aan de uienexport

In de maand augustus is zo'n 30.000 ton Nederlandse uien naar Brazilië verkocht. Dit terwijl voorgaande twee jaar aan het begin van het afzetseizoen nauwelijks uien naar het Zuid-Amerikaanse land zijn verscheept.

Brazili%C3%AB+geeft+impuls+aan+de+uienexport
© Anton Dingemanse

Het Braziliaanse exportvolume zorgt ervoor dat de tot Nederlandse uienexport van het begin vrij vlot verloopt. De exportteller staat tot en met week 40 op ruim 316.000 ton, blijkt uit gegevens van GroentenFruit Huis. Dit is 18.000 ton meer dan vorig jaar en 6.000 ton meer dan in het seizoen 2017-2018.

Ten opzichte van Brazilië blijven overigens andere belangrijke exportbestemmingen nog wel achter voor wat betreft de aankoop van Nederlandse uien. Vooral vanuit Senegal en Groot-Brittannië komt de vraag naar Nederlands product wat traag op gang.

Senegal is overigens al wel weer de grootste afnemer met ruim 53.000 ton uien. Maar dit is wel 12.000 ton minder dan in 2017 na week 40. Groot-Brittannië kocht tot dusver 30 procent minder uien dan voorgaande twee afzetseizoenen.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  29° / 14°
  0 %
 • Donderdag
  31° / 16°
  0 %
 • Vrijdag
  31° / 17°
  0 %
Meer weer