Financiële steun voor vijf dierenwelzijnsprojecten

Het Barth-Misset Fonds gaat vijf partijen financiële steun geven voor een project dat de leefomstandigheden van dieren in de veehouderij gaat verbeteren. Het gaat om Varkenshouderij Hamletz, Producenten Organisatie Varkenshouderij, De Ruurhoeve, Varkens in Nood en Wakker Dier.

Financi%C3%ABle+steun+voor+vijf+dierenwelzijnsprojecten
© Twan Wiermans

Het Barth-Misset Fonds wil de verblijfs- en transportomstandigheden van dieren in de veehouderijketen verbeteren. Het fonds financiert innovatieve projecten die deze missie ondersteunen.

Varkensbedrijf Hamletz kreeg 25.000 euro uit het fonds voor het testen van verschillende hokuitvoeringen voor vrijloopkraamhokken. Het bedrijf van Annechien ten Have gaat, samen met studenten, onderzoeken wat de dierenwelzijnseffecten zijn van verschillende vloeruitvoeringen en welke minimale periode van fixatie van het moedervarken nodig is om biggensterfte te voorkomen.


Producenten Organisatie Varkenshouderij kan op 50.000 euro rekenen voor het opleiden en inzetten van welzijnscoaches die varkenshouders actief en met nieuwe kennis gaan leren hoe zij het welzijn van de varkens verder kunnen verbeteren. En, in het bijzonder, hoe zij varkens met lange staarten kunnen houden.

Varkens in Nood krijgt 32.500 euro voor een campagne die eraan moet bijdragen dat Nederlandse varkenshouders kunnen stoppen met het couperen van biggenstaarten en dat zij een eerlijke prijs krijgen voor het vlees van varkens die hun staarten behouden.


Kalf en kip

Kaasboerderij Ruurhoeve gaat samen met andere melkveehouders, Eyes on Animals en de Dierenbescherming, een Kalf bij de Koe-zuivel- en vleeslijn ontwikkelen en die via een coöperatie in de markt zetten. Daarvoor krijgen ze 50.000 euro uit het Het Barth-Misset Fonds.
.
Wakker Dier krijgt een ondersteuning van 30.000 euro voor een mediacampagne die erop is gericht supermarkten te bewegen uitsluitend kip aan te bieden met (tenminste) één Beter Leven-ster van de Dierenbescherming.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  25° / 10°
  10 %
 • Vrijdag
  29° / 11°
  10 %
 • Zaterdag
  30° / 15°
  10 %
Meer weer