René Coppens voorzitter Vitale Varkens

René Coppens neemt per 1 januari het voorzitterschap van de Coalitie Vitalisering Varkenshouderij (CoViVa) over van Uri Rosenthal. Het actieprogramma Vitale Varkenshouderij is onlangs vastgesteld en wordt de komende jaren uitgevoerd. Rosenthal noemt dat een goed moment om het stokje over te dragen.

Ren%C3%A9+Coppens+voorzitter+Vitale+Varkens
© Rabobank

De Coalitie Vitale Varkenshouderij ging in 2015 van start. Op verzoek van de initiatiefnemers Producenten Organisatie Varkenshouderij (POV), Rabobank en het ministerie van LNV nam Rosenthal toen het voorzitterschap op zich. Onder zijn onafhankelijke leiding is in 2016 een actieplan opgesteld en vervolgens ook uitgevoerd.

Nieuwe fase

Het afgelopen jaar vond een herijking plaats en in september is een vernieuwd actieprogramma vastgesteld. De uitvoering van dit programma is inmiddels gestart. Om hierin versnelling te brengen, wordt een programmaorganisatie opgezet. 'Hiermee komt de Coalitie Vitale Varkenshouderij in een nieuwe fase. Ik vind dit een goed moment om het stokje over te dragen', zegt Rosenthal.

'In de ruim vier jaar dat ik de Coalitie Vitale Varkenshouderij heb mogen leiden, heeft de varkenshouderij zich verder ontwikkeld tot een bedrijfstak die oog heeft voor en aan de slag is gegaan met de eisen die worden gesteld aan toekomstbestendig, maatschappelijk verantwoord en rendabel agrarisch ondernemerschap', schetst Rosenthal.

Verbreding

Coppens is blij met de benoeming. Hij benadrukt zijn ambities: 'Belangrijk is dat de Coalitie Vitale Varkenshouderij verder wordt verbreed. We ons focussen op de uitvoering van de programma's en projecten die we in het actieprogramma hebben opgenomen.' Coppens is sinds begin 2018, namens de Rabobank, bestuurslid van de Coalitie Vitale Varkenshouderij en kan zorgen voor continuïteit.

Per 1 januari stopt Coppens als directievoorzitter bij Rabobank De Kempen. Zijn beoogd voorzitterschap wordt definitief zodra hij zijn activiteiten als programmadirecteur Vitale Varkenshouderij van de Rabobank heeft overgedragen. Hij zal als interim-voorzitter de taken van Rosenthal met ingang van 1 januari 2020 overnemen.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  2° / -1°
  5 %
 • Maandag
  4° / 2°
  20 %
 • Dinsdag
  5° / 3°
  5 %
Meer weer