Alfred van Lenthe directeur Vitalisering Varkenshouderij

Alfred van Lenthe is per 1 maart benoemd als programmadirecteur Coalitie Vitalisering Varkenshouderij (CoViVa). Van Lenthe is nu nog bestuurslid bij de Producenten Organisatie Varkenshouderij (POV), een van de partners van CoViVa. Hij legt die functie officieel neer tijdens de ledenvergadering op 30 maart.

Alfred+van+Lenthe+directeur+Vitalisering+Varkenshouderij
© POV

'Ik ga aan het werk voor de hele keten. Bestuurslid zijn bij de POV past daar niet bij', zegt Van Lenthe. Met name de breedte van het nieuwe werkveld spreekt de nieuwe programmadirecteur aan. De benoeming daarvan is de laatste schakel om het Actieplan Vitalisering Varkenshouderij tot uitvoering te brengen.

Het Actieplan Vitalisering Varkenshouderij is een plan dat de sector zelf in samenwerking met het ministerie van LNV en de Rabobank ontwikkelde om de sector te verduurzamen. Hierbij ligt de nadruk op het versterken van de positie van de Nederlandse varkenshouder en zijn verdienmodel.

Een herzien actieplan werd gepresenteerd in september 2019, samen met de nieuwe coalitiepartners Topigs Norsvin, Vion, Agrifirm en ForFarmers. Dat plan bestaat uit vijf sporen:

1. Goede zorg voor de leefomgeving
2. Centrale positie in circulaire economie
3. Erkende bijdrage aan klimaat- en energietransitie
4. Robuuste, gezonde varkens in een diervriendelijke houderij
5. Mondiaal koploper in marktgerichtheid en ketensamenwerking

Prioriteiten

'Elk spoor wordt getrokken door een van de partners. Ik ga nu eerst inventariseren waar de prioriteiten liggen in de zaken die we oppakken', geeft Van Lenthe aan. Het herziene actieplan kent ambities voor de middellange en lange termijn. 'Daar zit samenhang tussen, maar je kunt niet alles in een keer oppakken.'

Van Lenthe was sinds 2017 werkzaam bij Boehringer als manager divisie varkens en pluimvee. Daarvoor werkte hij bij de Gezondheidsdienst voor Dieren en het Productschap Vee en Vlees.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  7° / 2°
  50 %
 • Dinsdag
  8° / -1°
  20 %
 • Woensdag
  14° / 5°
  85 %
Meer weer