Boeren woedend over Twitterfoto Noord-Holland

Provincie Noord-Holland heeft met een Twitterfoto de woede van boeren op de hals gehaald. Ze plaatste woensdag bij een bericht over het verbod op glyfosaat op pachtgrond een foto van het beregenen van tulpen. Een suggestieve foto, stellen enkele boeren.

Boeren+woedend+over+Twitterfoto+Noord%2DHolland
© @ProvincieNH

De provincie meldde woensdag dat ze het gebruik van glyfosaat gaat verbieden op pachtgronden. Dat besluit deelde ze op Twitter, met ter illustratie een foto van het beregenen van bloembollen.


'Zo doen wij dat in Noord-Holland! Glyfosaat gaat hier met de beregeningsinstallatie over de tulpen! Weer een fraai stuk beeldvorming van de provincie! Fijn dat wij hier politici hebben die dermate veel wetenschappelijke kennis hebben dat zij dit soort besluiten kunnen nemen!', reageert akkerbouwer Johan Barendregt uit De Schermer.


'Geen toeval of onkunde'

'En bedankt hè, provincie NH. Nu denken alle onwetende burgers dat boeren glyfosaat via de beregeningshaspel toedienen??? Bent u helemaal gek geworden met uw foto keuze?', reageert melkveehouder en LTO Noord Salland-bestuurder Rudie Haarman. Hij vraagt gedeputeerde Esther Rommel (VVD) ervoor te zorgen dat de provincie 'deze schandelijke foto' zo spoedig mogelijk rectificeert. 'Dit is geen toeval of onkunde meer'.Natuur - en landschapgedeputeerde Rommel is niet van plan om de Tweet te verwijderen, blijkt uit haar reactie op het social media-kanaal. 'Dat gaat helaas niet meer als de Tweet is geretweet, geliked etc. Voor alle duidelijkheid dit gaat over het pachtbeleid in Noord-Holland. Wij hebben goede contacten met onze pachters en zijn blij met hen', stelt ze via haar persoonlijke Twitteraccount.Via het provinciale Twitteraccount @ProvincieNH krijgt Haarman ook een reactie op zijn verzoek. 'U heeft gelijk. Ongelukkige keuze. Dit is gewoon een boerderij in Noord-Holland waar met water wordt gesproeid.'

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  20° / 12°
  75 %
 • Woensdag
  21° / 11°
  10 %
 • Donderdag
  21° / 9°
  60 %
Meer weer