Tijdelijke vrijstelling Tracer in kers, druif en braam

Tracer, een insecticide voor de bestrijding van trips, rupsen en vliegen, krijgt een tijdelijke vrijstelling in de teelt van kers, druif en braam.

Tijdelijke+vrijstelling+Tracer+in+kers%2C+druif+en+braam
© Vidiphoto

Landbouwminister Carola Schouten verleent een tijdelijke vrijstelling binnen de Wet gewasbeschermingsmiddelen en biociden voor het middel Tracer ter bescherming van de onbedekte teelt van kers en druif en de bedekte teelt van braam tegen de suzuki-fruitvlieg.

De vrijstelling voor Tracer in de teelt van kers gaat per direct in en vervalt op 15 augustus. In de onbedekte teelt van druif mag het middel tussen 15 juli en 30 oktober worden toegepast en in de teelt van braam tussen 1 augustus en 28 november.


Gebruiksvoorschriften

De vrijstelling is slechts van toepassing als de gebruiksvoorschriften die bij het besluit horen, worden nageleefd. Het gaat onder andere om de maximale dosering per toepassing, het maximaal aantal toepassingen per teeltcyclus, de minimum interval tussen toepassingen in dagen en de veiligheidstermijn in dagen.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  23° / 8°
  10 %
 • Donderdag
  16° / 9°
  10 %
 • Vrijdag
  19° / 8°
  0 %
Meer weer