NFO zorgt voor toelating Malvin WG in kers en pruim

Dankzij de inzet van de Nederlandse Fruittelers Organisatie (NFO) heeft Malvin WG nu ook een toelating in kers en pruim.

NFO+zorgt+voor+toelating+Malvin+WG+in+kers+en+pruim
© Koos van der Spek

Het College voor de toelating van gewasbeschermingsmiddelen en biociden (Ctgb) heeft woensdag de toelating van Malvin WG uitgebreid. Deze was aangevraagd door producent UPL. Met de toelating van Malvin WG in kers en pruim zijn extra mogelijkheden beschikbaar om schimmels in pruim en kers te bestrijden.

Ruim twee jaar terug nam de NFO het initiatief en besprak met UPL de wens voor toelating van Malvin WG in kers en pruim. Dankzij de medefinanciering, die de NFO regelde, vanuit het Fonds Kleine Toepassingen Gewasbeschermingsmiddelen kon UPL de aanvraag voor deze uitbreiding naar kers en pruim indienen. Tegelijkertijd is ook de beperkte toelating in houtig kleinfruit uitgebreid en is Malvin WG nu toegelaten in de opkweek van fruitbomen en in de teelt van buxus.

Basisfungicide

De NFO staat voor het beschikbaar houden en krijgen van voldoende gewasbeschermingsmaatregelen en -middelen. 'Zonder de NFO zou Malvin WG, een basisfungicide die werkzaam is tegen diverse schimmels, nu niet beschikbaar zijn voor fruittelers die kersen en pruimen telen', zegt Frederik Bunt, voorzitter van NFO-Productgroep Steenfruit.

Malvin WG krijgt in kers en pruim een veiligheidstermijn van 21 dagen en mag in kers drie en in pruim vier keer per jaar ingezet worden tegen schimmels die vruchtrot veroorzaken. Begin mei wordt het definitieve etiket gepubliceerd.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  24° / 10°
  10 %
 • Dinsdag
  27° / 12°
  10 %
 • Woensdag
  29° / 15°
  0 %
Meer weer