AGCO wijst op belang hightechoplossingen

Landbouwmachinefabrikant AGCO onderstreept in zijn herziene visie het belang van duurzame hightechoplossingen en wil boeren daarmee ondersteunen.

AGCO+wijst+op+belang+hightechoplossingen
© Landbouwmechanisatie

'Onze nieuwe visie 'Duurzame hightechoplossingen voor boeren die de wereld voeden' is een betere weergave van onze doordachte aanpak om onze boeren en ons bedrijf te helpen voortdurend betere en duurzamere manieren te vinden om het voedsel te verhogen dat mensen overal ter wereld nodig hebben', zegt CEO Martin Richenhagen van AGCO. 'Toen de wereld vorige maand het vijftigjarig bestaan van Earth Day vierde, vonden we het juiste moment om het belang van duurzaamheid in de visie van ons bedrijf te benadrukken.'

AGCO, bekend met de merken Challenger, Fendt, Massey Ferguson en Valtra, wijst erop dat de landbouw een van de meest essentiële industrieën ter wereld is. Naarmate de wereldbevolking tegen 2050 groeit naar een verwachte 10 miljard mensen, is de potentiële impact die landbouw kan hebben op de gezondheid van onze planeet enorm. AGCO ziet het als zijn verantwoordelijkheid om ervoor te zorgen dat het bedrijf een positieve impact heeft op boeren.


Voedsel en milieu

De landbouwmachinefabrikant wil oplossingen leveren die van belang zijn voor de voedselproductie en het milieu. Precisielandbouwtechnieken helpen boerderijen en machines efficiënter te werken met lagere input en hogere opbrengsten. 'Duurzame productiviteit ontstaat door technologie, innovatie en geïntegreerde oplossingen om meer voedsel te verbouwen en een hoger landbouwinkomen te genereren', stelt AGCO.

Hightechoplossingen stellen boeren in staat om meer te doen met minder. Geavanceerde landbouwmachines hebben minder brandstof nodig en zorgen voor minder bodemverdichting. Precisietechnologie stelt boeren in staat meer per hectare te oogsten en betere spuittechnologie vraagt om minder gewasbeschermingsmiddelen.


Boeren ondersteunen

'We willen niet stoppen met het voorzien in de behoeften van de hedendaagse boeren; we moeten toekomstige generaties ondersteunen', zegt COO Eric Hansotia van AGCO. 'We moeten continu hightechoplossingen op de markt brengen om boeren te ondersteunen bij het produceren van voedzaam voedsel en tegelijkertijd de impact op hulpbronnen en het milieu te verminderen.'Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  23° / 15°
  25 %
 • Maandag
  22° / 13°
  20 %
 • Dinsdag
  24° / 12°
  5 %
Meer weer