Machinefabrikant Agco koopt zaaispecialist

Machinefabrikant Agco koopt hightech zaaispecialist Precision Planting van Monsanto. Met de overname denkt Agco vooral grotere akkerbouwbedrijven beter te kunnen bedienen.

Machinefabrikant+Agco+koopt+zaaispecialist
© Agrifoto Niels Van Der Boom

Precision Planting speelt een belangrijke rol in de groei en adaptatie van precisietechnologie om nauwkeuriger te zaaien en de productiviteit te verbeteren. Agco, het bedrijf achter Fendt, Massey Ferguson, Valtra en Challenger, kan deze apparatuur breed distribueren en zo de efficiëntie en productiviteit bij boeren in de hele wereld verbeteren.

Monsanto kocht Precision Planting in 2012. In 2015 kwam het bedrijf tot de conclusie dat de activiteiten niet passen bij het zaad- en gewasbeschermingsbedrijf.

Full liner

Agco denkt de kennis van Precision Planting goed te kunnen combineren met agrarische machines. 'Met de overname van Precision Planting zal Agco haar positie op het gebied van plantechnologie en als full liner-partner kunnen versterken', zegt Agco-topman Martin Richenhagen.

De voorwaarden van de overname zijn niet bekendgemaakt. De transactie is onderhevig aan goedkeuring door de mededingingsautoriteiten.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    14° / 8°
    20 %
  • Zondag
    15° / 4°
    20 %
  • Maandag
    11° / 8°
    95 %
Meer weer