Honderd+jaar+landbouwtechniek+uit+Feucht
Nieuws
© Eigen Foto

Honderd jaar landbouwtechniek uit Feucht

Agco Feucht uit het Duitse Franken bestaat in seizoen 2017/18 honderd jaar. Wat begon als Fella Werke heeft nu de merken Fella, Fendt en Massey Ferguson in portefeuille.

Fella Werke behoort sinds maart 2011 voor honderd procent tot het Agco-concern. In het kader van de overname is de bedrijfsnaam in 2015 veranderd in Agco Feucht. Daarnaast is de locatie Feucht bij Nürnberg aangewezen als het competentiecentrum voor de groenvoeroogst.

Met en voor de merken Fella, Fendt en Massey Ferguson viert Agco Feucht GCO vanaf september 2017 het jubileumseizoen. Hiervan uitgaande zal de onderneming ook in de toekomst zijn specialisatie in de oogsttechniek verder ontwikkelen.

Formele oprichting

Toen de Eerste Wereldoorlog ten einde liep, groeide de vraag naar landbouwwerktuigen uit de metaalverwerkende industrie. Josef Hackl en Albert Löffler, werkzaam bij een Münchener fabrikant van meetapparatuur, maakten gebruik van dit moment en planden in 1917 een capaciteitsuitbreiding voor de productie van eggen. Zo vond in februari 1918 in Feucht bij Nürnberg de formele oprichting plaats van de Bayerische Eggenfabrik AG.

In de toekomst zal groenvoertechniek 'made in Feucht' nog vaker op het land te vinden zijn

In 1932 werden ook grasmaaiers, schudders, paardenharken en maaibinders in het productportfolio van de onderneming opgenomen. En toen de eerste kneuzer met tandenrotor door de Deutsche Landwirtschafts-Gesellschaft (DLG) werd onderscheiden met de bronzen prijsmunt, bevond Duitsland zich net in een periode van grote economische groei. We schijven het jaar 1953 en agrariërs uit heel Europa waren al overtuigd van de kwaliteit van de landbouwtechniek uit Beieren.

In 1980 besloot de onderneming zich te gaan specialiseren op de hooibouw en dat werd een groot succes. Met veel passie, gedreven door Duitse ingenieursgeest en niet in de laatste plaats door medewerkers die met hun knowhow en hun oog voor detail borg staan voor kwaliteit, heeft zich in Feucht bij Nürnberg in een eeuw tijd een competentiecentrum op het gebied van de hooibouw ontwikkeld met een grote hoeveelheid ervaring.

Drie merken

Het uitgebreide aanbod aan trommel- en schijvenmaaiers, schudders en harken is bekend geworden onder de merknaam Fella en staat wereldwijd voor efficiëntie en betrouwbaarheid in de hooibouw. Tegenwoordig worden de hooibouwmachines van de merken Fendt en Massey Ferguson eveneens in Feucht ontwikkeld en geproduceerd.

Door als full-line-aanbieder ook de marktpositie van het premiummerk Fendt en het internationaal sterk verbreide merk Massey Ferguson te verstevigen, gaat Agco vastberaden verder op de strategische weg die het concern is ingeslagen. Het portfolio van de drie merken Fella, Fendt en Massey Ferguson zal zo in de toekomst nog beter kunnen beantwoorden aan de eisen van de wereldwijde klanten en nieuwe klantensegmenten kunnen ontsluiten.

Agco onderstreept hiermee de betekenis van de locatie Feucht en is van plan de productie verder uit te breiden. In de toekomst zal kwalitatief hoogwaardige groenvoertechniek 'made in Feucht' dus overal ter wereld nog vaker op het land te vinden zijn.

Bekijk meer over:

Weer

 • Vrijdag
  7° / 4°
  20 %
 • Zaterdag
  5° / 1°
  70 %
 • Zondag
  4° / 0°
  60 %
Meer weer