Gemeenten+stellen+renovatie+brug+uit+na+verweer+boeren
Nieuws
© Huisman Media

Gemeenten stellen renovatie brug uit na verweer boeren

Onder druk van LTO Noord hebben gemeenten Westerwolde en Oldambt de renovatie aan de Ulsderbrug in Klein-Ulsda bij Winschoten uitgesteld naar november. Hiermee is een kort geding van de baan.

De brug zou er vanaf deze week vijf weken uit moeten voor renovatie. Daartegen maakte LTO Noord bezwaar. Zij voert aan dat het tijdstip samenvalt met een piek in landwerk en stelt dat de gemeenten onvoldoende tijd hebben genomen om de renovatie met belanghebbenden te bespreken.

De gemeenten zagen maart als goede periode, omdat boeren vanwege de weersomstandigheden toch niet het land op kunnen, zegt wethouder Bart Huizing van Westerwolde. 'Een aantal agrariërs gaf echter aan daar heel grote problemen mee te hebben. We hebben goede gesprekken gevoerd, maar we waren het niet met elkaar eens.'

Weer kan omslaan

'De wethouder is geen boer', reageert akkerbouwer André Edens uit Nieuw-Beerta die met de gemeente in gesprek ging. 'Het weer kan ook zo weer omslaan, met een paar dagen schraal weer kunnen wij in maart en april wel weer het land op.'

LTO wilde via een kort geding de stremming tegenhouden. Dat vond de wethouder te ver gaan. 'Het is heel erg vervelend als je door renovatiewerkzaamheden tegenover je inwoners komt te staan in de rechtbank. Wat de uitkomst ook is, de zitting kent dan alleen maar verliezers.'

Huizing weerspreekt dat de gemeenten de agrarische belangen hebben onderschat, zoals LTO Noord in een brief aan de gemeenten stelt. 'Wel gaan we kijken of we nog meer en beter kunnen communiceren.'

Bekijk meer over:

Weer

 • Vrijdag
  7° / 4°
  20 %
 • Zaterdag
  5° / 1°
  70 %
 • Zondag
  4° / 0°
  60 %
Meer weer