Meer+treinen%3A+opletten+bij+onbewaakte+overgang
Nieuws
© Koos van der Spek

Meer treinen: opletten bij onbewaakte overgang

Spoorwegbeheerder ProRail waarschuwt gebruikers van onbewaakte spoorwegovergangen voor een toename in het treinverkeer. Hierdoor wordt het bij deze overgangen een stuk drukker dan de afgelopen weken.

Vanwege de coronacrisis hadden alle spoorwegmaatschappijen hun dienstregeling aangepast en zijn met minder treinen gaan rijden. Daardoor was het ook een stuk rustiger op het spoor. ProRail vreest dat dit voor gewenning kan zorgen bij overstekend verkeer. Die gewenning is een potentieel gevaar nu er weer meer treinen gaan rijden.

Sinds woensdag rijden er extra intercity's in vergelijking met de normale basisdienstregeling. Daarmee wordt het weer wat drukker op het spoor en dus ook bij de spoorwegovergangen. Dat vergroot de kans op incidenten, zegt ProRail.


Buitengewoon opsporingsambtenaren

Veel van deze overgangen bevinden zich in landelijk gebied en worden door landbouwverkeer gebruikt. ProRail zet op een aantal onbewaakte overgangen buitengewoon opsporingsambtenaren (boa's) in om toezicht te houden.

Weer

 • Maandag
  13° / 5°
  60 %
 • Dinsdag
  14° / 9°
  30 %
 • Woensdag
  15° / 9°
  10 %
Meer weer