Oud%2Dhoofdredacteur+Bos+van+Oogst+en+De+Boerderij+geridderd
Nieuws
© Gemeente Steenwijkerland

Oud-hoofdredacteur Bos van Oogst en De Boerderij geridderd

Pieter Reinder Bos, algemeen landbouwredacteur en later hoofdredacteur van de landbouwtijdschriften Oogst en De Boerderij is geridderd. Bos was tevens dijkgraaf en maatschappelijk altijd zeer actief betrokken.

De oud-hoofdredacteur (77) van de voorloper van vakblad Nieuwe Oogst was twaalf jaar water-, danwel dijkgraaf bij achtereenvolgens de waterschappen IJsselland-Baakse Beek, Wold en Wieden, en De Waterlanden. In die functie gaf hij vorm aan diverse fusieprocessen tussen de waterschappen.

Bij de fusie van het waterschap Reest en Wieden naar het nieuwe waterschap Drents-Overijsselse Delta was Bos één van beide informateurs. Ook was hij voorzitter van de Landinrichtingscommissie Strategisch GroenProject Noordwest Overijssel.

Vrijwilligersfuncties

De oud-agrarisch journalist was betrokken bij de fusiebesprekingen tussen het waterschap De Waterlanden en het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier in de provincie Noord-Holland. Bos was werkzaam in een groot aantal, zeer diverse vrijwilligersfuncties op maatschappelijk, sociaal en cultureel gebied.

Pieter Bos was hoofdredacteur van De Boerderij en ontwikkelde daarna het nieuwe tijdschrift Oogst

Daaronder vielen de Stichting IJsselacademie, de Hengelsportfederatie Oost-Nederland en de Stichting Van Swietentuin; Tuin zonder Drempels. Ook was hij toezichthouder bij Zorggroep Oude en Nieuwe Land en voorzitter van het bestuur van de Stichting Oldenhof in Vollenhove.

Pieter Bos is in zijn woonplaats Paasloo, gemeente Steenwijkerland, benoemd tot ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

Weer

 • Maandag
  15° / 4°
  30 %
 • Dinsdag
  16° / 3°
  30 %
 • Woensdag
  13° / 4°
  30 %
Meer weer