Lintjesregen+druppelt+ook+in+agrarische+sector
Nieuws
© Lintjes.nl

Lintjesregen druppelt ook in agrarische sector

Van de traditionele lintjesregen ter gelegenheid van Koningsdag is ook een deel in de agrarische sector terechtgekomen. Vrijdagmorgen kreeg onder meer Willemien Koning-Hoeve uit Oudkarspel een koninklijke onderscheiding opgespeld.

Koning is benoemd tot ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Zij zet zich al jarenlang in voor de belangenbehartiging en positieversterking van agrarische vrouwen in Nederland, Europa en wereldwijd. Binnen de LTO-organisaties is ze actief als voortrekker van de commissie Vrouw en Bedrijf.

In 2018 was de Noord-Hollandse melkveehouder namens Nederland een jaar lang vrouwenvertegenwoordiger bij de Verenigde Naties in New York. In die functie sprak ze de algemene vergadering van de VN toe. Eerder was ze vier jaar voorzitter van het Women’s Committee van de Europese boerenorganisatie Copa.

LLTB-bestuurder Roebroek

Elly Roebroek-Keulers uit het Limburgse Beek is eveneens benoemd tot ridder in de Orde van Oranje Nassau. De akkerbouwer was onder meer elf jaar lang lid van het hoofdbestuur van de LLTB. De laatste drie jaar vervulde ze ook de functie van vice-voorzitter. Roebroek was verder onder meer gekozen lid van het Algemeen Bestuur van waterschap Roer en Overmaas. Ze is voor de VVD lid van de gemeenteraad van Beek.

De hoogste onderscheiding die vanuit het ministerie van LNV is uitgereikt, ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw, ging naar vegetatiedeskundige en plantensocioloog Joop Schaminée. Hij bezet sinds 2006 de Westhoff-leerstoel, een gecombineerde leerstoel aan de Radboud Universiteit Nijmegen en Wageningen University & Research. Schaminée is een van de auteurs van Vegetatie van Nederland, een standaardwerk binnen de Nederlandse vegetatiekunde.

Bekijk meer over:

Weer

 • Maandag
  4° / -1°
  20 %
 • Dinsdag
  5° / 0°
  40 %
 • Woensdag
  5° / 0°
  20 %
Meer weer