400+kilometer+akkerrand+in+Drenthe+en+Groningen
Nieuws
© Agrarische Natuur Drenthe

400 kilometer akkerrand in Drenthe en Groningen

Honderd Drentse en Groninger akkerbouwers in het werkgebied van waterschap Hunze en Aa's zaaien dezer dagen 400 kilometer akkerrand in.

De akkerranden moeten de emissie van gewasbeschermingsmiddel naar perceelsloten verminderen en de biodiversiteit vergroten. Doordat de akkerranden meer natuurlijke vijanden aantrekken, krijgen plaaginsecten minder kans om toe te slaan. In totaal wordt 2.000 kilo natuurmengsel ingezaaid. Het mengsel bestaat uit bloemen- en grassoorten.

Project 'Meer kennis, minder gewasbeschermingsmiddelen' is opgezet door de agrarische natuurverenigingen in Oost-Groningen en Drenthe. Dat gebeurt in opdracht van het waterschap en wordt ondersteund door de beide provincies. Het valt onder het Deltaplan Agrarisch Waterbeheer.

Kennis delen

In Oost-Groningen loopt het project al langer. Daar zijn deelnemers die de afgelopen jaren minder of helemaal geen middelen hebben gebruikt om insecten te bestrijden. De deelnemers aan het project delen hun kennis en ervaringen.

Weer

 • Zondag
  15° / 7°
  20 %
 • Maandag
  16° / 6°
  20 %
 • Dinsdag
  18° / 14°
  60 %
Meer weer