Eerste PlanetProof-eieren van biobedrijven

Vor het eerst liggen er ook biologische eieren met het keurmerk 'On the way to PlanetProof' in de winkelschappen. Het gaat om eieren van het Blije Kip-concept.

Eerste+PlanetProof%2Deieren+van+biobedrijven
© Twan Wiermans

De biologische eieren van Blije Kip hadden al drie sterren van het Beter Leven-keurmerk van de Dierenbescherming, het maximaal haalbare. Daar komt nu het onafhankelijke PlanetProof-keurmerk bij. Dit keurmerk stelt zowel eisen voor een goede gezondheid en het welzijn van de kippen, als voor een betere leefomgeving van dier en mens.


PlanetProof kent ten opzichte van biologisch aanvullende eisen, onder meer op het gebied van verlaging van de CO2-uitstoot, het gebruik van groene stroom, het verminderen van fijnstof- en ammoniakuitstoot en het gebruik van duurzame soja.

Meer PlanetProof-eieren

Er liggen overigens al meer PlanetProof-eieren in de winkel. Rondeel, Kipster en de Zorgeieren van boerderij Wienes uit Hegelsomen hebben het keurmerk ook. Met Blije Kip komt daar dus een biologisch concept bij.

De Blije Kip-eieren zijn verkrijgbaar bij filialen van Albert Heijn, Plus, Vomar en Jumbo.


Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Vrijdag
  22° / 16°
  80 %
 • Zaterdag
  21° / 15°
  80 %
 • Zondag
  23° / 13°
  25 %
Meer weer