Investeren in onderzoek naar vergroening aardbeienteelt

Koppert Biological Systems en Fragaria Innova, het R&D-bedrijf van aardbeientelers en aardbeienplantenkwekers in Zuidoost-Nederland, gaan samenwerken aan een aardbeienteelt die minder afhankelijk is van chemische gewasbeschermingsmiddelen.

Investeren+in+onderzoek+naar+vergroening+aardbeienteelt
© Johan Wissink

De komende jaren gaan beide partijen op zoek naar een nieuw teeltconcept waarin 'groene' bemesting, verhoogde plantweerbaarheid en een sterke reductie van het gebruik van chemische gewasbeschermingsmiddelen centraal staan. Het samenwerkingsverband is tot stand gekomen in het innovatie-ecosysteem Innoveins.

Hierin werken ondernemers, kennisinstellingen en overheid samen aan innovaties op het gebied van planten en techniek. Onlangs hebben Koppert Biological Systems en Fragaria Innova hun handtekeningen gezet onder een omvangrijk onderzoeksprogramma. In het opzetten van het onderzoek willen beide bedrijven flink investeren.

Combinatie met biostimulanten

Op het productieteeltbedrijf van Michiel Penninx, aardbeienteler in het Brabantse Helenaveen en aandeelhouder van Fragaria Innova, wordt met behulp van Koppert Biological Systems een proef opgezet om de chemische gewasbeschermingsmiddelen in de aardbeienteelt terug te dringen. Daarbij wordt onderzocht in hoeverre een aangepast voedingsschema in combinatie met biostimulanten zorgen voor verhoogde plantweerbaarheid.


R&D-bedrijf Fragaria Innova is half 2019 opgericht door acht vooruitstrevende aardbeientelers en -plantenkwekers met als doel om innovatie aan te jagen. Belangrijke items zijn onder meer de belichte teelt, plantweerbaarheid en smart farming.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Vrijdag
  17° / 7°
  10 %
 • Zaterdag
  17° / 10°
  20 %
 • Zondag
  17° / 8°
  10 %
Meer weer