Nieuwe Oogst heeft grootste bereik in land- en tuinbouw

Nieuwe Oogst is dit jaar opnieuw het meest gelezen vakblad binnen de land- en tuinbouw. Dat blijkt uit het jaarlijkse onderzoek ‘Mediagedrag van Agrariërs’ van marketingbureau Prosu.

Nieuwe+Oogst+heeft+grootste+bereik+in+land%2D+en+tuinbouw
© Archief

Sinds enkele jaren wordt Nieuwe Oogst steevast genoemd als meest gelezen vakblad door boeren en tuinders. In vergelijking met de generieke titels Boerderij en de regiobladen van Agrio (Veldpost, Vee & Gewas, Stal & Akker en Agraaf) scoort Nieuwe Oogst een spontaan bereik van 46 procent, versus 37 procent voor Boerderij en 39 procent voor de Agrio-regiobladen.

Ook de website van Nieuwe Oogst geniet grote bekendheid en wordt goed gelezen door lezers in de land- en tuinbouw. De websites van Nieuwe Oogst en Boerderij scoren beide een spontaan bereik van 32 procent. De websites van de Agrio-bladen scoren hier 5 procent.

Digitale nieuwsbrief

De nieuwsbrief van Nieuwe Oogst heeft een bereik van 29 procent, tegen 30 procent van Boerderij en 7 procent van Agrio.

Nieuwe Oogst is een uitgave van Agripers. Varkens.nl is de vaktitel van Agripers voor de varkenssector en wordt ook steevast genoemd als belangrijke titel in de categorie ‘vakgerichte mediatitels’ in zowel Nederland als Vlaanderen.

Jaarlijks onderzoek

Het onderzoek Mediagedrag van Agrariërs wordt sinds 2011 jaarlijks uitgevoerd. Tussen 2011 en 2020 sprak Prosu met 7.900 Nederlandse en 2.500 Vlaamse boeren en tuinders over hun mediagedrag. Prosu doet hierin onderzoek naar het gebruik van vakgerichte post, vakbladen, het beursbezoek en het gebruik van e-mail, sociale media, smartphone, apps en podcasts door boeren en tuinders.

De belangrijkste conclusies zijn dat 50 procent van de agrarisch ondernemers e-mail als belangrijkste communicatiekanaal beschouwt. Twee derde van de boeren en tuinders gebruikt Facebook, 20 procent leest geen post meer en bijna iedereen heeft een smartphone.

Klik voor het complete onderzoeksrapport van Prosu op onderstaande pdf.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  27° / 16°
  5 %
 • Donderdag
  26° / 15°
  55 %
 • Vrijdag
  21° / 15°
  80 %
Meer weer