Nieuwe+Oogst+voor+boer+belangrijkste+vakblad
Nieuws
© Nieuwe Oogst

Nieuwe Oogst voor boer belangrijkste vakblad

Nieuwe Oogst wordt door boeren en tuinders beschouwd als belangrijkste agrarische vakblad. Dat blijkt uit onafhankelijk onderzoek van AgriDirect.

Nieuwe Oogst wordt door 25 procent van de boeren en tuinders genoemd als belangrijkste agrarische vakblad. Boerderij volgt met 13,4 procent, met daar achter Veeteelt (8,9 procent), Boerderij Vandaag (6,9 procent) en Melkvee Magazine (3,9 procent).

Het bureau nam 35 agrarische titels mee in het onderzoek, verspreid over alle sectoren.

Grootste bereik

In het onderzoek 'Effectief communiceren in de land- en tuinbouw' – dat vorige week is gepresenteerd – komt Nieuwe Oogst eveneens naar voren als titel met het grootste bereik van alle landbouwtitels.

AgriDirect meet een bereik van bijna 60 procent voor de weekkrant tegenover bijna 40 procent voor Boerderij en Veeteelt. Dat komt overeen met metingen van onderzoeksbureau HOI/NOM.

Favoriet

In de onderliggende sectoren akkerbouw, tuinbouw, rundveehouderij en hokdieren (varkens en pluimvee) is Nieuwe Oogst eveneens favoriet.

Volgens het onderzoek van AgriDirect wordt de weekkrant door de meeste melkveehouders verkozen boven Veeteelt en Boerderij en door akkerbouwers boven Boerderij, Stal&Akker en Akker Magazine.

Nieuwe Oogst

In de tuinbouw wordt Nieuwe Oogst door de meeste lezers als belangrijkste vaktitel genoemd, voor Bloemisterij, Groenten en Fruit en Onder Glas. In de varkens- en pluimveehouderij blijft Nieuwe Oogst Vakblad Varkens en Pluimveehouderij voor.

Op digitaal terrein wordt Boerderij het meest bezocht voor agrarisch nieuws, gevolgd door Nieuwe Oost en BoerenBusiness. De nieuwsbrieven van Nieuwe Oogst en Boerderij worden het vaakst aangehaald door de ruim 600 ondervraagde agrariërs.

'Een geweldige erkenning door onze lezers. Het onderschrijft dat de redactionele formule met branchebrede verslaggeving hoog wordt gewaardeerd', zegt hoofdredacteur-uitgever Patrick Bramer.

Verenigingsinformatie

'Als enige titel bericht Nieuwe Oogst over alle agrarische sectoren. Maar we brengen ook regionaal, nationaal en internationaal nieuws, gecombineerd met verenigingsinformatie vanuit de regionale LTO-organisaties', geeft Bramer aan.

'Daarmee beogen we voor ondernemers in alle sectoren en alle provincies in Nederland relevant te zijn.'

Sociale media

Bij de sociale media is Facebook favoriet. Ruim de helft van de geënquêteerden heeft een Facebook-account. De computer wordt nog altijd het meest gebruikt voor online bezoek, voor de smartphone, laptop en tablet.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zaterdag
  15° / 11°
  10 %
 • Zondag
  14° / 13°
  90 %
 • Maandag
  12° / 8°
  20 %
Meer weer