Nieuwe+Oogst+meest+gelezen+agrarische+vakblad
Nieuws
© Gertjan van der Wal

Nieuwe Oogst meest gelezen agrarische vakblad

Agrarisch marketingbureau Prosu meldt dat Nieuwe Oogst het meest gelezen vakblad onder boeren en tuinders is. Uit het onderzoek 'Mediagedrag van Agrariërs 2017' blijkt dat Nieuwe Oogst door 54 procent van de agrarische ondernemers wordt gelezen.

Boerderij staat met 48 procent op plaats twee, Veeteelt op plek drie met 23 procent. De Agrio-kranten worden door 18 procent genoemd. Volgens Prosu lezen boeren en tuinders gemiddeld 2,6 vakbladen. In totaal worden 66 vaktitels genoemd in het onderzoek, dat eind maart is gepubliceerd.

De e-mailnieuwsbrief van Boerderij wordt het meest gelezen volgens Prosu, met een gepercipieerd bereik van 54 procent. Nieuwe Oogst volgt met 32 procent, Veeteelt met 14 procent en BoerenBusiness met 7 procent. Prosu vroeg boeren en tuinders spontaan de vakbladen- en nieuwsbrieven te noemen die door hen worden gelezen.

In februari 2016 kwam AgriDirect tot een vergelijkbare uitkomst. Nieuwe Oogst kent met 58 procent het hoogste bereik van de agribladen, voor Boerderij met 38 procent. 25 procent van de ondernemers bestempelt Nieuwe Oogst als belangrijkste vaktitel.

Bekijk meer over:

Weer

 • Donderdag
  12° / 10°
  60 %
 • Vrijdag
  11° / 7°
  70 %
 • Zaterdag
  12° / 8°
  10 %
Meer weer